Despre Franta, cu placere

14 03 2011
A trecut o luna de cand mi-am plimbat baschetii pe plaja de pe Coasta de Azur. Din pacate, nu mi-am plimbat si costumul de baie, pentru ca era totusi februarie.

Nisa… Nisa este geniala. Este curata, are terase incalzite si scrumiere la fiecare semafor. Are yachturi si castele cocotate pe dealuri. Are tramvaie care mie mi s-au parut din 2020.

Oamenii, on the other hand, sunt nebuni. Atat de nebuni incat mi-a placut la nebunie de ei. Zambesc. Si vorbesc cu tine chiar si dupa ce se prind ca nu ii intelegi. Ceea ce mi s-a parut putin ciudat.

Nu are nisip, chestie care m-a dezamagit, dar nu complet. La vara o sa imi intind oasele pe pietrele de acolo si o sa va povestesc senzatii 🙂 Daca o sa reusesc sa trag de mine sa si scriu.

Ce m-a socat in Franta au fost preturile. Desi veneam de la preturi de Londra despre care toata lumea mi-a spus pana acum ca sunt infernale. Nu stiu daca imi intrase mie in cap ca Londra ar fi cel mai scump oras de pe fata pamantului si nici unul in lume nu i se poate asemui, dar am avut socuri multiple la preturi. De la pizza mancata in restaurantul batraneilor care aveau 100 de ani (fiecare, nu impreuna), la sandvisurile de pe strada si H&M.

Tot la capitolul “soc de preturi” a intrat si autobuzul pana in Monaco. Deja eram de 2 zile acolo, ne asteptam sa ne ceara abonamentul pe 1 saptamana pe tfl pana acolo. Nu. 1 euro pe cap de muritor. Si atat. Si asa am ajuns si in Monaco si m-am putut intinde pe urmele de cauciucuri ale lui Schumacher ( dovada ) si m-am strambat la peste si am fumat o tigara cu pestii.

Nisa … Nisa a ajuns sa fie ce era Londra taman acum 2 ani. Locul unde m-as muta si maine. Doar ca aici intervin impedimente… nu prea (deloc de fapt) stiu franceza, mi-e o lene crunta sa ma apuc de atatea bagaje si m-am obisnuit ce nenorocita asta de insula. Si cred ca si ea cu mine. Nu o pot abandona chiar acum … si inca pentru FRANTA!!! 🙂

Deci da… despre Nisa intotdeauna cu placere.

Advertisements

Actions

Information

3 responses

15 03 2011
dana

citind postul, cu placere 🙂

15 03 2011
Irina

Si mie mi-a placut fantastic de mult… E superba… iar femeile atat de cochete. Babute extrem de dichisite, toata lumea relaxata…

26 03 2011
Adi Dragoş

nu, nu, pietrele alea sunt criminale 😆 te resimţi o lună după ele, dar apa şi cafeaua/berea de după sunt touşi geniale 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: