Iubiti si cainii vagabonzi

5 04 2011
Dar hai sa-i iubim putin rational, ce-ar fi?

Se da o stire citita venind de la lucru. Cum ca s-a decis eutanasierea cainilor vagabonzi. Ca orice masura, exista muritori pro si muritori contra.

Inainte sa ma apuc sa imi dau cu parerea, pentru cine nu stie, am crescut si iubit 2 maidanezi, pescuiti de pe strada. Intr-un apartament la etajul 2, intr-un bloc cu vecini stresati si rude cu castravetii din borcan. Cainii in cauza au murit intre timp de cauze naturale si batranete.

Ce m-a socat pe mine nu este decizia guvernului. Pentru prima data de mult timp sunt de acord. M-au socat in schimb diverse comentarii.

pai dobitocule care esti ,sarcie nu ti-a cerut nimeni bani tie …ideea este k nu ar trebui sa ii omoare ,iar k sa semanam a europa ar trebui sa se faca adaposturi pt ei ,nu sa-i omoare..cu banii de eutanasiere ar putea sa faca un adapost pt ei,iar iubitorii de animale sa sponsorizeze.dar de ce ar trebui cineva sa angajeze o bestie k tine si sa te plateasca?k nu meriti.

Deci. Sunt de acord ca bietele animale nu au nici o vina. Si ca ar fi frumos si idilic sa se poata face adaposturi civilizate pentru ei. Nu ca sa “semanam a europa” ci ca si gest umanitar.

DAR hai sa fim putin realisti.

Romania taie salarii si pensii. Romania nu este in stare sa asigure tratamente pentru copiii de 4 ani bolnavi de leucemie. Romania o sa ramana o tara de pensionari in urmatorii 20 de ani pentru ca nu e in stare sa isi pastreze tinerii. Romania e plina de cersetori, de batrani bolnavi si singuri si saraci, de copii fara casa.

Dar nu, eutanasierea cainilor vagabonzi este problema majora. Pentru ca, nu-i asa, “cu banii de eutanasiere ar putea sa faca un adapost pt ei,iar iubitorii de animale sa sponsorizeze”. Hai sa vedem. Sa zicem. Cu banii de eutanasiere faci un adapost. Sau 2. Sau 100. Si pe urma? Bagi cainii acolo. Si pe urma? Cine le da de mancare? Cine are grija de ei? Ce le da de mancare? Cine plateste vaccinarea lor? Si chestii din astea? Iubitorii de animale? Eu ma declar iubitor de animale dar sincer nu sunt in stare sa sustin financiar un asemenea proiect. Si, pe urma, pun pariu ca exista mai multi iubitori de copii decat de caini si totusi o suma pentru un tratament pentru o boala oarecare intr-o tara straina se strange incredibil de greu si de incet. Deci tot comentariul asta mi se pare aplicabil intr-o lume (nici macar o tara) ideala. Realitatea este departe de a fi asa.

Repet, cainii nu au nici o vina. Dar nici oamenii.

In fata blocului mamei zac intr-o faza oarecare de constructie 3 blocuri. Blocurile alea au devenit “adapostul” unui numar nedeterminat de maidanezi. Sa treci pe acolo cand e intuneric si nu esti in masina este o aventura. Deci de ce e mama de vina?

“Laaaasa, ca trebuie doar sa nu ii arati ca ti-e frica. Asa nu te musca, numai daca ti-e frica”.

Sa moooori tu! Adica ce? Daca vad jivina venind spre mine cu coltii ranjiti si uitandu-se pofticioasa la gamba mea, ar trebui sa topai de fericire? Sa il si mangai dupa ureche si sa ii spun “bravo cutu”? Cu regrete, nu am nervi atat de tari.

Da, nu e vina cainilor. E vina oamenilor ca nu au fost in stare sa isi sterilizeze cainii, ca i-au abandonat pe strada unde s-au inmultit, ca…

Eu una consider ca pentru Romania legea asta este solutia cea mai buna. Economic, Romania nu isi poate asuma toti cainii vagabonzi existenti. Moral, ar fi de cacat sa si-i asume cand banii respectivi ar putea fi investiti in altceva mai bun.

Sper doar ca pana la aplicarea ei sa nu fie nevoie sa mai citesc vreo stire cu cineva sfasiat de vagabonzi.

Si ca o chestie… nu cainii vagabonzi impiedica Romania sa semene a Europa. Asta asa, ca detaliu.

Advertisements

Actions

Information

One response

6 04 2011
seb

sunt atat de plictisit de eterna problema cu cainii vagabonti.e o dezbatere in bucla infinita.pe deoparte, sunt prea multi caini pentru adaposturi, adoptie si sterilizare,pe dealtaparte, este inuman sa fie eutanasiati.pe deoparte,ong-uri si “iubitori de caini”,pe dealtaparte, primarii si “victime”.
cred ca cel mai ok e sa se aleaga odata o solutie,fie una ,fie cealaltata sau combinate,numai sa stick by it si sa se observe daca genereaza rezultate.
si asa mai vrea sa se mai termine odata disputa asta:|

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: