Numai pe mana asigurarilor sa nu ajungi

23 09 2012
A asigurarilor de masini, that is.

Pentru ca ce spun eu aici sa faca sens, prima data trebuie precizate urmatoarele:

In Britania cea mare, daca ai sub 25 de ani, asigurarea la masina costa infinit ori infinit mai mult decat daca ai peste, nu conteaza cati kilometri ai la bord. Tot in Brritania cea mare, daca stai in Londra, asigurarea la masina costa infinit ori infinit mai mult decat daca stai in alta parte.

Luand astea in considerare (faptul ca nelegitimul consort are sub 25 de ani si – din ce in ce mai des, din pacate – stam in Londra, am mers pe principiul “hai sa mintim asigurarile”. Si i-am mintit. Le-am spus ca stam in alta parte, sa facem economie de 2000 de lire pe an. Nu foarte departe in alta parte, dar in alta parte never the less.

Toate bune si frumoase pana vineri cand, oprit la semafor fiind EL, il pocneste in spate o fufa. Care nu gasise alt moment mai bun sa se aplece dupa geanta decat ala. Damage-ul nu foarte mare, dar suficient. Cost total, 786 de lire.

Tipa spune initial ca nu vrea sa mearga prin asigurari. Toate bune. Doar ca atunci cand aude cat costa, se gandeste ca ar fi totusi bine sa mergem prin asigurari. Ok, then, hai sa sunam la asigurari. Si sunam. Si asigurarile ne spun ca nici o problema, DAR venim sa va luam masina (de la adresa de pe asigurare care nu e aceeasi cu adresa de aici) si o sa ramaneti fara no claim bonus. Care no claim bonus nu e mult, dar e ok sa il ai dupa ce treci de 5 ani. Noi avem 2. Pe care 2 i-am pierde pentru ca aia a fost suficient de idioata sa isi caute geanta ATUNCI.

Optiunile, in acest moment, sunt fie sa platim noi aia aproape 800 de lire sa platim reparatia la masina pe care nu o avem de 3 luni si pe care o sa o platim inca 1 an de acum inainte, fie sa o peticim, fie sa riscam sa ramanem fara asigurare si oricum sa pierdem 2 ani de no claim bonus.

No, si sa nu te enervezi? Sa nu militezi impotriva fufelor la volan? Sa nu iti vine sa o pleznesti? Zic si eu…

[fblike]

Advertisements

Actions

Information

One response

28 09 2012
ch3815h

sper sa puteti rezolva problema asta, fara sa va indispuneti voi pe mai departe. asa cum spuneati si voi, a cheltui suma de catre voi e un efort, dar e si o chestiune prin care altfel ar fi poate mai greu de obtinut rambursarea asiguratorilor, din cauza neconcordantelor privind cele doua adrese, una cea declarata si cealalta fizica, folosita de voi.
altfel, va doresc un weekend calm si relaxant si cu tot ce presupune evolutia cuplului din perspective multiple, toate bune! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: