Cand nici macar jurnalistii nu mai gandesc in romana

27 01 2013
“Face sens”-ul meu si al lui Barbie este si va ramane epic. In mintea mea, cel putin. Ba chiar si “sfarsitul strazii” aparut intr-un moment in care ii povesteam mamei ceva, foarte prinsa de firul povestii ca sa mai judec daca… da, daca face sens :)Dar eu nu sunt jurnalist si pe blogul meu pot inventa o neo-elfa daca vreau. Cu presa, zic eu, ar trebui sa stea putin altfel. Nu?

Ca realitatea isi face majoritatea stirilor externe traducand presa britanica, m-am lamurit demult. Dar parca niciodata nu am ras mai tare decat acum vreo 2 zile la citirea acestui articol “adaptat”. Pe cuvant ca as cauta si originalul daca as avea timp si rabdare.

Nu sare nimic in ochi? Uhm, hai sa va dau un indiciu:

 

Deci da! Bravo nenea autoru’! Bravo si mai mare nenea corectoru’! 😉

[fblike]

Advertisements

Actions

Information

2 responses

10 02 2013
Ana Q.

Greseli de genul asta sunt la ordinea zilei pe site-uri gen realitatea, antena3, protv si altele. Si stiu din surse sigure ca editorii de acolo sunt obligati sa scrie minim 10-15 stiri pe zi in fiecare categorie, si ghici ce? sunt platiti cu putin mai mult decat minim-ul pe economie. cat despre corectori…sa fim seriosi, nu cred ca se pune problema.
Da, asta e Romania, vor articole la kg, scrise cu picioarele, de jurnalisti prost pregatiti si, bineinteles, sa-i plateasca cat mai putin.

11 02 2013
Liana

Stiu ce zici, mama a lucrat ani de zile in presa. Si totusi… nu simti ca te zgarie pe urechi? Sau ceva? 🙂 Macar atunci cand recitesti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: